4 Haziran 2011 Cumartesi

Poetic Complications by Van Cleef & Arpels

Saat tasarımcısı Jean-Marc Wiederrecht'in Van Cleef & Arpels için tasarladığı Poetic Complications koleksiyonu büyüleyici




From the Earth to the Moon

Dakikalar dakikaları, saatler saatleri, günler günleri, aylar ayları, yıllar yılları kovalıyor ve biz hızla 'kaçınımaz son'a doğru, karşı koyamaz bir biçimde ilerliyoruz. 
Zamanı elden kaçan fırsatlarla ölçme eğilimindeyizdir ve dönüp baktığımızda [evet, zaman dönüp bakmak zorunda bırakır bizi] akıp giden zamanın bizde tortular bıraktığını farkederiz. 
İster iyi ister kötü olsun bu tortular zamanı doldurur ve bize hayat boyu eşlik eder. Ve zamanın hayatla birleştiği o dayanılmaz derecede hafif noktayı büyüleyici kılan da bizde yarattığı akıl karıştıran etkidir.
Hayat şiirsel bir süreçtir; zaman, dakikalar ve saatler dışında milyonlarca küçük büyüleyici hatıralarla doludur. 
Van Cleef & Arpels'in Le Temps Poétique (Zamanın Şiiri) başlığı altında yer alan, Jean-Marc Wiederrecht'in tasarladığı muhteşem işçiliğe ve görselliği sahip Poetic Complications koleksiyonu da zamanımızı dolduran bu muhteşem anlara eşlik etmesi için yaratılmış parçalardan oluşuyor.  
Zamanı ölçerken aslında onu bir bakıma bizde yarattığı etkiye göre de değerlendiriyoruz, dolayısıyla harcağıdığımız zamana muhteşem ürünlerin ve onlarla yaşayacağımız hatıraların eşlik etmesini diliyoruz. From the Earth to the Moon'un yapılışını izlediğinizde bu saatin hayatınızı anlamlandırmasını arzulayacaksınız




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder